• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg
  • slide8.jpg
  • slide9.jpg


377616 107650266047546 1288762991 nA kórus bemutatása:

olaszzaszlofranciazaszlonemetzaszloangolzaszlo
 
 

A Törökbálinti Cantabile Kórust 1996-ban alapította Gyarmatiné Hegedűs Zsuzsanna ének-zenetanár zeneszerető törökbálinti polgárok, diákok, tanárok részvételével. A vegyeskar hamarosan izgalmas színfoltja lett a város pezsgő kulturális életének, és kibővült a környező települések énekeseivel.

Bővebben...

Báden Báden 2013

cantabilekicsi

Báden Báden ‏ 2013

Nemzetközi Kórusfesztivál Baden-Badenben 2013. május 28-június 2. Különleges csemege volt kórusunk számára ez az út, hiszen harmadik alkalommal tiszteltek meg minket ötigheimi barátaink azzal, hogy az általuk rendezett fesztiválra meghívtak. Még kiemeltebbé és különlegessé tette számunkra az utat, hogy együtt

utazhattunk és léptünk fel a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola Leánykórusával, akiknek vezetői Óhidiné Pál Judit és Dr. Losonczi Katalin voltak. Rendkívül magas színvonalú műsorukkal, profi előadásmódjukkal, kedves, vidám jelenlétükkel igazi kitüntetés volt számunkra az együtt töltött idő. Reméljük sokáig tart, és gyümölcsöző lesz ez a kapcsolat.

Nem kisebb vendégei voltak ennek a fesztiválnak, mint a lettországi Kammerchor Austrums kórus Rigából, a fehérorosz Chor Classic Minsk, a Dél-Afrikából és Ghánából érkezett Umoya Munye kórus, a francia Ensemble Vocal és házigazda kórusunk mellett a BelleAmie női kórus Németországból.

Énekeltünk a nyitókoncerten a Kurhausban, másnap Rastattban a Jézus Szíve Templomban, az Europa-Park francia „negyedében”, Linx-ben a Weberhausban, és végül Ötigheimben a zárókoncerten. A felkészülés meghozta eredményét. A teljesség igénye nélkül: Bartók, Karai, Erkel, Liszt, Smetana, Flotow muzsikájával, valamint a zeneiskolások gyönyörű dalaival mindenhol nagy sikert arattunk és ez bizony jól esett, mert az utazás alatt az idő ritkán volt hozzánk kegyes és esett, esett, esett...

A program igen sűrű volt, fellépések és próbák váltották egymást ottlétünk négy napja alatt, de szerencsére jutott egy kis szabadidő is városnézésre Baden-Badenben, Rastattban, Rheinau-Linx-be, ahol megtekinthettük a „World of Living” kiállítást, és a nagyon várt Europa Park. Bármennyi eső is kísérte utunkat, semmi sem szegte kedvünket, hogy felüljünk mindenféle érdekes és szó szerint lélegzetelállító játékra.

Természetesen minden út hatalmas szervezést igényel, ezért dicséret illeti kórusunk vezetését, és hát hogyan is vághattunk volna neki ennek a dolognak, ha nincs egy karnagyunk, Vékey Marianna, aki látta bennünk azt, amit magunk se hittünk, és felkészített minket rá. Köszönjük!

Erkel dalának soraival szólva: „Óh, ég ura kérünk.....” reméljük lesz még folytatás.

Lejegyezte: Bolyosné Kelemen Zsuzsanna

Képgaléria

Vissza a főoldalra

Felépéseink képekben

badenbaden romaszentivanej pragaparizs franciakorus 

Felépéseink videókon

Ipolysagon Cantabile Krakkoban